De vraag

Van Nifterik verhandelt bamboe vanuit China. Deze bamboe kan op kleur worden aangeleverd. Doordat de Chinezen het verfproces van de bamboe deden, konden niet snel worden geleverd, was de kwaliteit onvoldoende en was de besluitvorming traag. De vraag ontstond of dit verfproces beter en in eigen beheer zou kunnen. Hiermee kan sneller worden ingespeeld op de vraag naar geverfd bamboe.

De klant

Van Nifterik heeft zich volledig gespecialiseerd in het ontwikkelen, importeren en leveren van een compleet pakket aan ondersteunings- en bindingsmaterialen voor planten en tuinbouw. Van tonkinstokken, rekken en splitbamboe tot grippers, haken en clips. Hiermee hebben ze alles in huis om planten te ondersteunen in elke mogelijke vorm.

De oplossing

Deze vraag zijn wij gaan uitwerken. De uitdaging was om een machine te krijgen die de verschillende maten bamboe aankan. We ontwikkelden een op maat instelbare machine die bamboe kan verven en de productie versneld. De kwaliteit van het verfproces is hierbij verbeterd. De verf plakt niet, word op de juist manier aangebracht op het bamboe, goed voorverwarmd en er kan met verschillende soorten verf worden geverfd.  Het resultaat is een machine die snel kan inspelen op de behoefte en wens van de klant.

Kopje koffie?

Benieuwd wat van Lagen voor u kan betekenen? Vul uw gegevens in voor een gratis afspraak.