De vraag

Voor het juiste transport en opslag van separatorvlees, heeft Polskamp diverse modellen vaten. Voor de juiste kwaliteit en hygiëne moeten deze vaten constant gereinigd worden na gebruik. Uiteraard moet dit snel, duurzaam en effectief. Polskamp had geen goede technische toepassing hiervoor. Het reinigen van vaten ging langzaam en doorloopproces was traag. Het reinigen duurde letterlijk 20 minuten inclusief mankracht. Dit moest anders dachten ze bij Polskamp en schakelden hulp in van Van Lagen.

De klant

Polskamp Meat Industrie is ’s werelds grootste producent van mechanisch ontbeend kippenvlees, ook bekend als separatorvlees of ‘chicken MDM’. Polskamp produceert haar producten met behulp van de modernste technieken en werkt volgens de strengste normen voor wat betreft kwaliteit en hygiëne.

De oplossing

Met deze vraag zijn wij aan de slag gegaan en hebben een vatenwasser ontwikkeld. Hoe dat werkt? Allereerst een speciale klemmechaniek om verschillende vaten te reinigen, dit in combinatie met een volautomatisch wassysteem. Als extra aanvulling hebben we de spuitlans aangepast zodat alle hoeken en gaten van diverse vaten voldoende wordt schoongemaakt. De doorlooptijd is versnelt zodat medewerkers steeds kunnen doorwerken. Het wassen duurt nu nog maar 5 minuten. Het resultaat: Schoner, sneller, beter en goedkoper!

Kopje koffie?

Benieuwd wat van Lagen voor u kan betekenen? Vul uw gegevens in voor een gratis afspraak.